İşte Ben ;)

Fotoğrafım
Doğma büyüme Sinopluyum,81 doğumluyum. Evliyim ve Zuzu'nun-Bıdık'ın annesiyim. Eşini ve ailesini seven tipik bir Türk kadınıyım. Çalışan bir eşim. Ben bu hayatta en çok Anne olmayı sevdim...

20 Kasım 2012 Salı

Organ Bağışı,Dua


Organ bağışı ne kadar da önemliymiş bugün bunu biraz daha iyi anladım. Çok sevdiğim bir arkadaşımın oğlu doğduğu günden beri kalbinden ameliyat olmakta. Çocuğun şu zamana kadar geçirdiği kalp ameliyatlarının sayısı belli değildir. Ama sefer olacağı ameliyat ise bir çocuğun hayatını kaybetmesi sonucu ailesinin organlarını bağışlamış olması sayesinde erken zamanda olmuş olan bir ameliyat oluyor. Organ çok çabuk bulunabilen bir şey değil herkesinde bildiği üzere. Arkadaşımız bize organ lazım denildiğinde nasıl olacak o iş demiştik ve onlarda bize  :( Biz kendi çocuğumuzun iyi olmasını isterken, iyi olmayı bekleyen bir çocuğun hayatını kaybedip ailesinin organlarını bağışlaması sonucunda olacak demiştik. Ne kadar da zor bir durum.Sen kendi çocuğunun iyileşmesi için gözünün içine bakarken, diğer ailenin yerinde olmak ne kadar da zor değil mi?

Beklenen haber İzmir'den geldi. Organını bulunduğunu ve 20 Kasım tarihinde ameliyat olacağı söylendi. Ameliyatı İstanbul Özel Medicana Hastanesinde kalp kapakçığı ameliyatı bugün Allah'ın izniyle olacak ve sağsalim güzel haberler alacağız.

Organ bağışı yapan aileye de Allah sabırlar versin, önce kendilerine ve sonra başka evlatları var ise de Allah onlara sağlık,sıhhat versin diyelim. 

İşte bugün şuanda Dua'ya ihtiyacımız var. sizlerden dua istiyorum arkadaşlarım, dostlarım.
Ve bir hadisi şerifte de diyor ki ;

“Bir Müslüman, yanında bulunmayan bir din kardeşi için dua ederse, mutlaka melek ona, aynı şeyler sana da verilsin, diye dua eder.” (Müslim, Zikir 86; Ebû Dâvûd, Vitir 29)
“Bir Müslümanın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli bir melek ona,‘Duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin.’ diye dua eder.” (Müslim, Zikir 87, 88; İbni Mâce, Menâsik 5)
Şuan ameliyat olmakta olan Doğukan Can Turhan için sizlerden bildiğiniz şuan içinden geçen duayı okumanızı rica ediyorum. 
Dua edip okuyanların dularını kabul olması dileğiyle. Allah'ım dua edip okuyan arkadaşlarımızında ne sıkıntıları varsa onlara da şifa vermeyi nasip eyle.

Allah'ım acil şifalar ver ve bir an önce Doğukan Can Turhan'ın aramıza gelmesini nasip et.



4 yorum:

  1. allah yardım etsin insanın çocuğunun hasta olması elinden bişey gelememesi çok kötü birşey..inşallah ameliyat başarılı geçer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım. Allah'ım okunan dualarımızı kabul etsin.

      Sil
  2. Allahım tez vakitte sağlık sıhhat versin Rabbim evlatla imtihan etmesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım. Aramıza sende hoşgeldin.

      Sil