İşte Ben ;)

Fotoğrafım
Doğma büyüme Sinopluyum,81 doğumluyum. Evliyim ve Zuzu'nun-Bıdık'ın annesiyim. Eşini ve ailesini seven tipik bir Türk kadınıyım. Çalışan bir eşim. Ben bu hayatta en çok Anne olmayı sevdim...

24 Kasım 2012 Cumartesi

MISIR ÇORBASI (SİNOP)

Bilir misiniz mısır çorbası yapmasını?
Eminim bir çoğunuz bilirken, bir kısmınız da mısırdan çorba mı olur diye düşünüyorsunuzdur :)
Hemde çok güzel oluyor çok çok güzel oluyor :))
Yalnız yaparken kemik suyu ile yapacaksın ki tadına doyum olmaz.
Bir gün önce yapacaksın. Bir gün bekletilirse enfes bir tadı oluyor.
Şimdi bu çorbada nerden çıktı diye düşünüyorsunuzdur gecenin bu saatinde :))
Ben her kış mevsimine bu çorbayı bir kaç kez yaparım. Çünkü eşimin en sevdiği yemekler arasında diyebilirim. 
Her yörenin her memleketin kendine has ve özgü yemekleri var. İşte bizlerde Karadenizli olduğumuzdan böyle değişik yemeklerimiz var :)
Koca bir tencere yaptım ve iki güne kalmadan bitirdik :))
Yemeği yaptım yedik ama sizlerle paylaşmak sonradan aklıma geldi, bazıları hemen yayınlarım bazılarını da işte böyle sonradan :)))
Resim çekmek bile aklıma gelmemiş. Resmi başka bir siteden aldım :))
Velhasıl insanın ailesiyle yediği KURU SOĞAN bile bilirsiniz baldan tatlı olur.
Allah ailemize sağlık, mutluluk ve huzuru daim etsin.
Ben bu sefer yemeğimi kemik suyu ile yapmadım. 
Neden mi ?
Üzerine yoğurt koyup yemek için.
O da nerden çıktı dediğinizi duyar gibiyim :)))
Bu yemeği ister etli yiyebilirsiniz, isterseniz de etsiz yapıp yoğurtlu da yiyebiliyorsunuz.
Lafı daha fazla uzatmayayım. Şimdilik sizlere hayırlı geceler dilerim
Kucak dolusu sevgiler sizlerle olsun..

(Resim Alıntıdır)


MALZEME: 
1 su bardağı mısır yarması 
1/2 su bardağı barbunya fasulyesi 
1 soğan 
8 su bardağı su 
500 gr. kemikli kuzu eti 
4 çorba kaşığı katı yağ 
1/2 çorba kaşığı domates salçası 
tuz 




Mısır yarmasını ve barbunyaları 1 gece önceden ıslatın, ince kıyılmış soğanı, yağda pembeleştirin. Salçayı da katıp karıştırın. Etleri ekleyip, biraz renk alıncaya kadar kızartın. Kavrulmuş etlere mısır yarmasını ve barbunyayı da katın. Suyunu koyup tuzunu ayarlayın. Bir taşım kaynatıp, köpüğünü alın. Ateşi kısıp, yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.

8 yorum:

  1. BESİN DEĞERİ YÜKSEK NEFİS BİR TARİF,ELLERİNİZE EMEKLERİNİZE SAĞLIK:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım , ben kuzu eti yiyemiyorum küçükken babam bana bir kuzu almıştı sonra kurban bayramında kuzumu kesmişlerdi, o gün bu gündür yemiyorum.
    sizlere afiyetler olsun canım
    güzel bir pazar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oy oy kıyamam :(
      Saol canım teşekkür ederim.
      Cümlemize güzel hafta sonları olması dileğiyle...

      Sil
  3. canım ellerine sağlık güzele benziyor. Ben daha önce hiç duymamıştım benim için farklı bir çorba denemek isterim:) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yaptığınızda beğenirsiniz.
      Sevgiler sizlerle...

      Sil
  4. Adsız27/11/12

    biz fatsalıyız ama daha değişik yapıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizler salçasız yapıyorsunuz değil mi?

      Sil