İşte Ben ;)

Fotoğrafım
Doğma büyüme Sinopluyum,81 doğumluyum. Evliyim ve Zuzu'nun-Bıdık'ın annesiyim. Eşini ve ailesini seven tipik bir Türk kadınıyım. Çalışan bir eşim. Ben bu hayatta en çok Anne olmayı sevdim...

11 Eylül 2012 Salı

Tatil bitmeden önce son kareler

6 gündür sizden ayrı kaldım. Çünkü tatil bitmeden önce aklım annemde, kardeşimde ve güzel memleketimde kalarak ayrıldık. Görümcemler de bizim gibi yıllık izindelerdi, onlar Karadeniz turu yıl misafirlerle doldu taştı ama çokta güzel bir tatil oldu bizler için.Görümcemler geldiği gün yine mahallemizde düğün vardı. Bu sefer mahallemizde erkek evinden gelin alma kalkacaktı.Balkonda onları izledik. Bu sene epey bir düğün oldu mahallemiz pek hareketliydi. Mahalledeki düğünden kesitler;
 Davul-zurna ekibi ve Köçek 

 Beyaz ceketli olan Damat ailesi ile beraber davul-zurna eşliğinde kapı önünde döktürüyorlar
 Balkondan izlemeye devam ediyoruz
Arabaların mahalleden ayrılıp gelini almaya giderken..

Bu yıl mahallede bir sünnet, bir damat gelin aldı, bir gelinde mahallemizden ayrıldı. Bu üç düğünde biz izindeyken oldu.Bizler içinde değişiklik oldu. Bilecik'te böyle eğlenceleri görmek imkansız desek yeridir.
Ve artık Sinop'tan ayrılmak vakti gelmişti. Cumartesi günü annemin evinde son kahvaltımızı yapıp görümcemlerle beraber Zonguldak'a gittik. Yolculuk pek eğlenceli geçti, konvoy halinde iki araç yola çıktık, kız kardeşim bizim arabamızda Zonguldak yolunu tuttuk. Karnımızın açıktığını hissedince Karabük'te dinlenme molası verdik. 

 Güneşi görüpte güneşleyenmeyen yoktur 
Şu kaplumbağların güneşlenmesi görülmeye değer doğrusu
 Havuzda bulunan balıklar 
 Mercimek Çorbası
 Kuyu Kebabı
İlk defa yediğim kebaplar arasından olmasına rağmen gerçekten yemeğe değer bir kebap... Kuzu etini normalde sevmem ama kuyuda pişen et gerçekten güzelmiş. Yemenizi tavsiye ederim.
Hediyelik eşyalardan bir kesit



Hepside çok güzeldi.

Yemeğimizi yedikten sonra tekrar yola devam etmeye başladık. Ve şu tabelayı görünce eşime biraz yavaşla diyerek sağolsun şu fotoğrafı çektim :) Bu fotoğraf Hülya arkadaşıma gelsin. Hülya arkadaşımın eşi Karabük Yenice'li. Eşimin ilk önce üniversiteden, sonra iş arkadaşı ve ayrıca apartmanda komşumuz :) Bu resim Hülya ve eşine armağan olsun :)
Yenice'yi geçtikten sonra yollarda vakit çok güzel şekilde geömeye devam etti. Zuzu ve kuzeni arabanın içinde horon çıkınca tepinmeye başladılar :) 




Karadenizli olunca çocuğa bile bulaşıyormuş. Eşim horon tepe tepe Zuzu'da horon oynamaya başladı. Hangi müzik çalarsa başlıyor onu horona uydurmaya  :) Maşaallah Zuzu'ma.
Birde bakmışız ki Zonguldak il sınırına gelmişiz..

1 yorum: