İşte Ben ;)

Fotoğrafım
Doğma büyüme Sinopluyum,81 doğumluyum. Evliyim ve Zuzu'nun-Bıdık'ın annesiyim. Eşini ve ailesini seven tipik bir Türk kadınıyım. Çalışan bir eşim. Ben bu hayatta en çok Anne olmayı sevdim...

12 Mart 2012 Pazartesi

Yine Bir Pazartesi

Selam olsun herkese;
      Yine bir pazartesi günü geldi çattı ve bitmek üzere. Bugün güne yine soğuk ve kasvetli bir hava ile merhaba dedik. Güneş gülen yüzünü bir hafta gösterdi ve tekrar bugün kar yağmaya başladı. Sabahtan öyle güzel yağdı ki  arabaların üzerleri, yerler bembeyaz oldu, neyse ki şuan saat 22:20 yi gösteriyor kar şuanda dinmiş durumda ama hava buz gibi. ARTIK YAZ GELSİN İSTİYORUM.
       Bugün acayip bir baş ağrısı üzerimdeydi ve esnemekten ağzım bir türlü kapanmadı Nazar Değdi zannedersem :) Kendimi okuya okuya bir hal oldum. Eeee ne de olsa Kıskananlar var neyse bizde onlara bir parça armağan ediyoruz KISKANANLAR ÇATLASIN KISKANANLAR ÇATLASIN. İsim vermeme gerek yok o kendini biliyor zati.Ben hayatım da ilk defa böyle egosu bozuk insan görmemiştim onu saolsunlar Bilecik ilinde gördüm.
      İki gündür sizlerden uzak gün geçirdim ama hafta sonu benim için o kadar hareketli ve güzeldi ki. Cumartesi günü yine öğlene kadar bir uyku çektik kahvaltı falan yap et derken, yine her zamanki gibi bayanların olmazsa olması Temizlik :) Hava güzel olsa şöyle her yeri açıp havalandırma imkanı olur ama maalesef süpür sil derken evi temizledik ve Kuzum ile beraber attık kendimizi  metropol şehire :) geçmeye başladık. Gezmemiz Bilecik'i yarım saat sürüyor. Gezecek ve gidilecek bir yeri yok malesef. Çocuklar için eğlenecek alanlar bile yok. Atlı park diye bir yer var orada sadece 2 tane at sallanıp durur, yol kenarı olması nedeniyle pek sevmiyorum. Görüldüğü üzere yoldan geçen çocuklarda fotoya dahil olmak için sabırsızca bekliyorlar. Hava biraz soğuk olduğundan fazla oyalanmadan kuzum ile beraber marketleri turları evin yolunu tuttuk. Cumartesi günümüz http://hulyacaa.blogspot.com/ adlı post sahibesi olan arkadaşım Balık aldıklarını söylediler, Kuzum balık adını duyunca BEN BAYILIYIM BALIĞA :) ANNE BİZDE GİDELİM DEMEYE BAŞLADI :) Babamızda işte olduğundan arkadaşlara çıktık ve orada balık keyfi yaptık. Ellerine sağlık çok güzel balık olmuştu :)













Pazar günü ise; yine geç kalkıp uzun bir kahvaltı sofrasından kalktıktan sonra  ortalığı toplayıp gezmelere gittik. Ayda bir eşimin iş arkadaşlarının eşleriyle beraber gün yapıyoruz. Saat 13:30 da gittik akşam eve geldiğimizde 20:30 olmuştu. Aramızda 3 bayan çalışıyor, 3 bayan ev hanımı. Çalışmayan arkadaşlar aynı mahallede oturuyor, bizler ayrı ayrı yerlerde. Birbirimizi o kadar çok özlemişiz ki muhabbete doyamadık. Ellerine sağlık Süreyya Hanımında yaptığı pasta ve özellikle salatası mükemmeldi.  Herkes salataya doyamadı ve bıkan kadar yedik. Üzerine de bir de Kahve falı derken çok güzel gitti :) Bir daha ki  ayda http://hulyacaa.blogspot.com/ blog sahibi arkadaşta görüşmek üzere arkadaşlardan ayrıldık.

YOĞURTLU MAYONEZLİ SALATA
Resim Alıntıdır.
Malzemeler:
  • Arzu ettiğiniz kadar tavuk göğsü ,
  • İki salatalık turşusu,
  • Yarım demet dereotu,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Mor lahana
  • Marul
  • Tuz,

  • İki kaşık mayonez,
  • Bir diş sarımsak ( arzuya göre artırılabilir)
  • Bir kase yoğurt.
Yapılışı:
  • Tavuk göğsünü haşlayıp didelim.Salatalığı doğrayalım.İnce kıyılmış marul, maydanoz ve dereotunu ekleyelim.Tuzunu atalım.Bu malzemelerden iki yemek kaşığı kadar bir kaseye ayıralım.
  • Akşamdan tuz ile ovup dinlendirdiğimiz mor lahanaların suyunu sıkıp ekliyoruz.
  • Mayonez ve yoğurdu bir kasede çırpalım. Sarımsağı ekleyelim.Tavuğu ve diğer malzemeyi de bu karışıma ekleyelim. Servis tabağına alalım.
Afiyet olsun....Sevgiler



Bir haftasonu da  böyle geçti ve çok şükür ki hayırlısı ile pazartesiyi de bitirdik. Sağlıklı, Mutlu ve Hayırlı bir şekilde bu haftayı da bitirmek nasip etsin.


Hayırlı Geceler... 



3 yorum:

  1. çok güzel bir gün geçirmişsin bebiş çok tatlı çıkmış :)
    sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  2. Tşk ederim canım.

    YanıtlaSil
  3. kıskaaananlar çatlasın kıskanaaaanlar çatlasın...

    YanıtlaSil