İşte Ben ;)

Fotoğrafım
Doğma büyüme Sinopluyum,81 doğumluyum. Evliyim ve Zuzu'nun-Bıdık'ın annesiyim. Eşini ve ailesini seven tipik bir Türk kadınıyım. Çalışan bir eşim. Ben bu hayatta en çok Anne olmayı sevdim...

13 Mart 2014 Perşembe

Limonlu Su


NAZAR DUASI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنا""
وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُ

Merhaba Blog;
Merhaba Blogcanlarım;

Bir haftanın daha sonuna yavaş yavaş yaklaşmak üzereyiz. Bir kaç gündür hava epey soğudu. Havaların soğuması nedeniyle bende kendi kendime önlemlerimi almaya çalışıyorum. Adaçayı, yeşilçay ve rezene çaylarını her gün mutlaka içmeyorum. Her sabah bala karıştırılmış zencefil ve zerdeçaldan bir tatlı kaşığı yiyorum. Mutlaka sabahları kahvaltımı yaparak evden işe gitmek için çıkıyorum. Tedbir bizden diyelim. Sonra yeniden hasta olupta doktor iğne vermesin diye kendi kendime önlemlerimi alıyorum.

Şu sıralar canım nedense protein özellikle kırmızı et ürünlerini yemek istiyor. Ya kansız kaldım yada eksik kalan proteini mi vücut tamamlatmak istiyor anlayabilmiş değilim. Önerisi veya düşüncesi olan arkadaşlarım bu durum  için yorum bırakabilirler :)

Bir kaç gündür iş yerinde su içerken  bardağımın içine limon dilimleyip koyuyordum ve suyu bu şekilde içiyordum. Suyun tadı çok güzel oluyor ve bu sayede günde içmem gereken 2 litre suyu da kolaylıkla içebiliyorum. 

Sosyal paylaşım sitesi olan facebookta gezerken arkadaşımın bir tanesi bir yazı paylaşmış; "Her gün mutlaka 1 bardak Limonlu su" diye. Bende faydasının olduğunu biliyordum ama bu kadar çok faydası olduğunu bilmiyordum.  Bu paylaşımı için arkadaşıma çok teşekkür ettim :) 
Umarım sizler içinde faydalı bir bilgi olur düşüncesiyle paylaşmak istedim. 



İşte Limonlu su içmek için 8 neden;
Her gün mutlaka bir bardak limonlu suyunuzu için.
1. Cildinizi temizler
Su içmek kendi başına vücudunuzu toksinlerden arındırır ama içine C vitamini eklendiğinde kanınızdaki toksinleri de temizlenir ve cildiniz kızarıklıklardan ve ince çizgilerden kurtulur.
2. Ph seviyenizi düzenler
Ph seviyenizi düzenlemek sizi pek çok hastalığa karşı korur.

3. İmmün sisteminizi güçlendirir
Limonun içindeki potasyum kan basıncını düzenler, beyni uyarır ve soğuk algınlığı ile savaşır.
4. Kilo vermenizi sağlar
Limonlu su içmek yemek aşermenizin önüne geçer, metabolizmanızı güçlendirir ve şişkinliğinizi atmanızı sağlar.
5. Akşamdan kalmalığınızı yok eder
Limonlu su midenizi sakinleştirir ve antiseptik işlevi görerek detoks yapmanızı sağlar.
6. Nefesi tazeler
Limonlu su, sigara, baharatlı yemek ya da alkolden dolayı kötü kokan nefesinizi tazeler.
7. Beynin ve sinir sistemininin daha hızlı çalışmasını sağlar
İçeriğindeki potasyum sayesinde depresyonunuzdan kurtulmanızı, unutkanlığınızı atmanızı ve beyin sisinin ortadan kalkmasını sağlar.
8. Solunum problemlerinize yardımcı olur
Eğer solunum yollarınızda probleminiz varsa, limonlu su sizin için ideal içecektir! Limon, antibakteriyel özelliği sayesinde göğüs enfeksiyonlarınızdan kurtulmanızı ve öksürüklerinizin rahatlamasını sağlar.

Umarım sizler içinde faydalı olmuştur.

Hoşça ve sevgiyle kalın.

2 yorum:

  1. Ben bunu birkaç gün denedim ama bana şu acıdan yaramadı. Normalde tatlı şeylere hiç ihtiyaç duymam gün içinde ama limonlu su içince (ben bir sürahiye sıkılmış limon kabuğu atmıştım) günde beş on kez tatlı yiyesim geliyor bunu farkedince bıraktım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde tam tersi oldu bu aralar hiç tatlı istemiyor canım demekki kişiden kişiye değişiyormus

      Sil